Internacional 28/09/2017

Birmània cancel·la la visita de l'ONU a la zona rohingya

Les ONG reclamen també al govern birmà que restableixi l'accés lliure a l'estat de Rakhine

Ara
1 min
Refugiats rohingya fugen de la violència a Birmània i arriben a Shah Parir Dwip, riba del riu Naf del costat de Bangla Desh.

BarcelonaEl govern de Birmània, liderat a l'ombra per la Nobel de la pau Aung San Suu Kyi, ha cancel·lat la visita prevista d'una missió de l'ONU a l'estat de Rakhine, on s'ha produït l'èxode massiu de la minoria musulmana rohingya del país, segons la BBC.

La visita hauria sigut la primera de l'ONU des que el personal internacional va ser forçat a deixar la zona quan va esclatar el conflicte, el 25 d'agost passat. Aquell dia l'atac d'un grup rebel rohingya a una comissaria de policia va desencadenar una operació militar que ha provocat l'èxode de més de 400.000 rohingyes cap a Bangladesh; se'n desconeix encara el nombre de morts.

El Consell de Seguretat de l'ONU té previst tractar aquest mateix dijous la crisi a Birmània en la seva reunió. Un portaveu de l'ONU a Yangon va explicar a la BBC que les autoritats birmanes no havien donat cap raó quan havien comunicat que la visita internacional a la zona quedava suspesa.

L'ONU ja ha qualificat la situació a l'estat de Rakhine de "neteja ètnica" i desenes de premis Nobel de la pau han reclamat a Suu Kyi que aturi la massacre.

stats