Internacional 23/10/2014

Boko Haram segresta 60 dones més a Nigèria

El cop posa en dubte l'alto el foc anunciat pel govern de Lagos

Efe
1 min
Una dona crida per exigir l'alliberament de les 200 estudiants nigerianes segrestades fa sis mesos. AFOLABI SOTUNDE / REUTERS

LagosBoko Haram ha segrestat 60 joves i nenes en dues localitats de l'estat d'Adamawa, al nord de Nigèria. Els milicians es van endur per la força les dones armats i en motocicletes, dissabte passat però, fins avui no han transcendit els fets.

L'acció posa en evidència la certesa de l'alto el foc que, segons l'exèrcit nigerià, havia signat tan sols un dia abans amb la milícia islamista que pretén instaurar un estat islàmic a les regions del nord del país que controla. De fet, els radicals han continuat amb les hostilitats

Segons l'exèrcit, amb l'acord de treva Boko Haram es comprometia no només a tallar amb la violència sinó a alliberar "immediatament" les més de 200 nenes que manté segrestades des del passat 14 d'abril, sense que ningú sàpiga on són. De fet, dimarts es preveia que podrien quedar lliures.

Si es confirma que no hi ha cap pacte per a l'alto el foc, no seria la primera vegada que el govern de Nigèria anuncia una treva amb Boko Haram ni tampoc la mort del seu líder, que ell mateix s'ha encarregat de desmentir apareixent en vídeos.

stats