Internacional 04/11/2015

Una bomba va fer caure l'avió rus estavellat al Sinaí

Ara
1 min
Un helicòpter militar egipci volant sobre les restes de l’avió que es va estavellar prop de la ciutat de Hassana, en una zona de difícil accés de la península del Sinaí.

BarcelonaUna bomba dins de l'avió és a l'origen de la tragèdia del vol que es va estavellar dissabte a la península del Sinaí, segons una informació de la CNN que cita fonts de la intel·ligència dels EUA.

"Hi ha una sensació clara que va ser un artefacte explosiu col·locat entre l'equipatge o en algun lloc de l'aparell" el que el va fer caure, ha assegurat una font oficial a la CNN tot i que encara no hi ha una conclusió formal sobre la qüestió.

Segons la cadena, va ser l'Estat Islàmic (EI) o una filial del grup jihadista el que va situar l'explosiu, segons informació d'intel·ligència recollida abans i després de l'accident. També se citen missatges interns de l'organització, interceptats pels EUA.

En un gir inesperat, el govern britànic ha decidit aquest dimecres suspendre tots els vols que sortien del seu país amb destinació a l'aeroport de Xarm al-Xeikh, d'on va sortir l'avió que dissabte es va estavellar al Sinaí.

Van morir 224 persones quan l'Airbus que volava des de Xarm al-Xeikh fins a Sant Petersburg, de la companyia Metrojet, es va estavellar a la península del Sinaí, un territori d'Egipte controlat per un grup jihadista filial de l'EI.

stats