Internacional 01/01/2018

Un bombardeig saudita mata una vintena de persones al Iemen

L'objectiu de l'atac ha estat una benzinera en un municipi controlat pel houthis

Efe
1 min
Uns nens caminen per unes runes d'un bombardeig del 2015, a Sanà, la capital iemanita.

SanàAlmenys 23 persones han mort aquest dilluns en un atac aeri de la coalició àrab, liderada per l'Aràbia Saudita, a l'oest del Iemen, ha informat un mitjà controlat pels rebels xiïtes houtis.

El bombardeig, que ha causat un nombre indeterminat de ferits, ha tingut com a objectiu una gasolinera situada a prop d'un mercat a la localitat d'Al Yarahi, a la província costanera de Hodeida, a la vora del mar Roig, segons Al Masira, el canal de televisió dels rebels. Fins al moment, no s'ha pogut verificar el nombre de víctimes per altres fonts independents.

Aliances al Pròxim Orient

L'aliança de països sunnites acostuma a colpejar als rebels xiïtes –que reben el suport del règim de l'Iran– quan es troben en vehicles estacionats en gasolineres o mercats a les zones que les forces governamentals busquen controlar. Hodeida és un destacat port del mar Roig i està controlat pels houthis, acusats de rebre armament pel mar des de l'Iran.

Des de fa tres anys, el Iemen està sumit en una guerra civil que enfronta les forces lleials al president d'Abdo Rabu Mansur Hadi, exiliat a Riad, i els rebels houthis, que controlen regions del nord i l'oest del país, i la seva capital, Sanà.

stats