Internacional 18/01/2015

Kíev assegura haver recuperat bona part de l'aeroport de Donetsk

Centenars d'ucraïnesos es manifesten contra l'atac a un autobús de civils 

Agències
1 min
Una manifestació multitudiària ha recorregut els carrers de Kíev en solidaritat amb les víctimes de l'atac a un autobús. GLEB GARANICH / REUTERS

KíevTropes ucraïneses han recuperat gairebé tot el territori de l'aeroport de Donetsk, a l'est del país, en una "operació massiva" durant la nit, ha asssegurat el portaveu militar Andriy Lysenko diumenge.

"La decisió va ser presa durant una operació massiva. Vam tenir èxit en la neteja gairebé per complet el territori de l'aeroport, que pertany al territori de forces ucraïneses com marcat per línies de separació militars", ha explicat en una sessió informativa televisada.

Lysenko ha dit que l'operació havia tornat les línies de batalla prop de l'aeroport a l''status quo' anterior i que l'exèrcit ucraïnès per tant no hi havia violat cap dels 12 punts del pla de pau de Minsk acordat amb Rússia i els líders separatistes al setembre passat.

La notícia arriba el dia que comandament de les milícies separatistes pro-russes ha denunciat l'augment de la intensitat dels bombardejos a Donetsk per l'artilleria ucraïnesa apostada als afores d'aquesta ciutat, la principal plaça forta dels secessionistes a l'est d'Ucraïna.

Precisament, avui diumenge centenars de persones han ovbiat les baixes temperatures i han participat en una manifestació al costat de Kíev per denunciar l'atac aquesta setmana a un autobús de línia en que van morir una desena de persones a la ciutat de Volnovakh.

"Els militars ucraïnesos fan servir tot tipus d'armament: artilleria, míssils Grad, morters i llançagranades", ha declarat Vladímir Motuzenko, conseller militar de la direcció de la s'autoproclama república de Donetsk, citat per l'agència de notícies dels separatistes. "Els habitants de Donetsk no havien sentit un canoneig tan intens des de l'estiu", ha afegit Motuzenko.

stats