Internacional 29/08/2019

El Brasil prohibeix fer foc durant 60 dies a tota l'Amazònia brasilera

No es permetrà cremar els terrenys per preparar els cultius, una pràctica comuna a la zona

Ara
1 min
Una part de l'Amazones brasiler devastada per les flames.

BarcelonaDurant els pròxims 60 dies no es podrà fer foc per preparar els cultius a l'Amazònia, una pràctica comuna, utilitzada principalment pels indígenes, que ajuda a millorar la collita de la temporada següent. Així ho ha decretat aquest dijous el govern brasiler, que presenta aquesta mesura arran del gran incendi que crema diversos punts de l'Amazònia i que ha alarmat la comunitat internacional.

L'objectiu del decret és clar: evitar que sorgeixin nous focus de flames, que dificultarien encara més l'extinció d'un foc que ja està sent prou feixuga. Dimecres, però, les autoritats brasileres van assegurar que estaven començant a controlar els incendis, que van començar fa tres setmanes.

La tala i crema de terrenys per fer net i tornar a cultivar ha estat sempre permesa, amb determinades limitacions, en la majoria de punts de l'Amazònia brasilera. El govern brasiler és responsable de prop del 70% dels 7 milions de quilòmetres quadrats que abasta l'Amazònia.

Mentrestant, segons l'Institut Nacional d'Investigacions Espacials, aquest any està sent especialment dur per a l'Amazònia. En els primers mesos del 2019, de gener a agost, s'han registrat més de la meitat dels 17.497 incendis forestals detectats al Brasil. La xifra representa un augment del 83% respecte al mateix període del 2018.

stats