Internacional 18/01/2021

Westminster, pàrquing improvisat de camions de peix en protesta pel Brexit

La burocràcia impedeix que els transportistes amb les captures britàniques arribin a la Unió Europea

Quim Aranda
1 min
Un dels transportistes de peix d'Escòcia, davant les Cases del Parlament, protestant per la burocràcia del Brexit

LondresPer als partidaris del Brexit un dels grans objectius era recuperar el control territorial sobre les aigües britàniques per disposar del màxim accés possible als bancs de pesca sense haver-se de sotmetre a les polítiques de quotes de la Unió Europea (UE). I un dels primers grans efectes de la sortida del mercat únic de la UE, efectiva finalment l'1 de gener passat, és que divuit dies després les dificultats per vendre als mercats de la UE el peix que capturen les flotes anglesa i escocesa són més grans que mai.

Així ho han posat de manifest avui els transportistes que porten peix dels ports de Devon (Anglaterra) i d'Escòcia a la Unió. Han envoltat Whitehall i les cases del Parlament amb els tràilers, on han escrit eslògans de protesta per la burocràcia a què s'enfronten i que posa en risc la càrrega. Amb consignes com la

En comptes de parar atenció a les queixes dels pescadors i els camioners, que ja fa dies que s'allarguen, el líder del Partit Conservador a la Cambra dels Comuns, el molt impopular pel seu elitisme Jacob Rees-Mogg, va etzibar la setmana passada des de la tribuna del Parlament el que molts van interpretar com un insult i una prova de la insensibilitat habitual dels tories més privilegiats davant els problemes de les classes populars: "

stats