Internacional 27/07/2015

David Cameron vol avançar el referèndum sobre la UE al juny del 2016

El primer ministre britànic estima que anticipar la consulta acceleraria les reformes a la Unió Europea

Ara
1 min
El primer ministre britànic, David Cameron.

BarcelonaEls esforços de la Unió Europea per mantenir Grècia dins de l'euro, i evitar així perdre un estat membre, haurien convençut el primer ministre britànic, David Cameron, per avançar el referèndum sobre la sortida o no del Regne Unit de la Unió Europea, coneguda com a 'Brexit'.

El diari britànic 'The Independent' va anunciar ahir diumenge que Cameron avançarà el referèndum al juny del 2016. El primer ministre britànic hauria d'anunciar formalment la data durant el proper mes d'octubre, a la conferència anual del partit conservador.

Cameron no afluixa la corda amb la Unió Europea en la seva lluita per tornar a definir el paper del seu país dins la UE i renegociar els tractats europeus.

Segons el rotatiu anglès, George Osborne, ministre d'Hisenda i primer secretari d'estat britànic, preferiria esperar fins a l'any 2017 per celebrar el referèndum i, així, assegurar-se el millor acord possible entre la UE i el Regne Unit.

Tanmateix, després de la continuïtat de Grècia a la zona euro i segur de la voluntat de la UE d'evitar la sortida d'un dels seus membres, Cameron hauria estimat que com més aviat s'organitzi la consulta més possibilitats tindrà de promoure reformes favorables a Londres al si de l'Unió Europea.

stats