Internacional 04/09/2012

Brussel·les prohibeix els insults al carrer

L'ajuntament de la capital belga multarà els ciutadans que insultin altres persones o facin comentaris grollers. Un documental elaborat per una jove que rebia contínuament comentaris sexistes ha estat el desencadenant de la nova normativa

Laia Forès
1 min

Brussel·lesEls insults o comentaris grollers als carrers de Brussel·les poden acabar amb multes d'entre 75 i 250 euros. La capital belga compta amb una nova normativa, inèdita al país, que castiga amb sancions econòmiques els comentaris poc amables al carrer. Qualsevol persona que sigui insultada o que se senti agredida verbalment pot presentar una denúncia contra 'l'agressor' verbal.

La normativa ha estat impulsada arran del documental de la jove cineasta belga Sofie Peeters. La noia va viure durant dos anys en un dels barris més desafavorits de Brussel·les, Anneessens, amb una forta presència d'immigració magribina, segons explica ella mateixa en el documental. A les imatges se la veu passejant pel seu barri i com diferents homes li tiren floretes, la conviden a cafès i fan, en la majoria dels casos, comentaris grollers. Fins i tot li arriben a dir "puta". El documental va crear molta polèmica a Bèlgica.

stats