Internacional 03/09/2014

La periodista congolesa Caddy Adzuba, guardonada amb el Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia

"La violència sexual és una arma de destrucció massiva al Congo", denuncia

Ara
1 min

BarcelonaLa periodista i activista congolesa Caddy Adzuba ha estat guardonada aquest dimecres amb el Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia. El premi és un reconeixement al seu activisme a favor de la llibertat de premsa i pels drets de les dones i les nenes del seu país.

Fa tres mesos, en una entrevista a l'Ara, Adzuba va denunciar la violència sexual emprada com una "arma de destrucció massiva al Congo". En l'entrevista, Adzuba va responsabilitzar "la mà llarga d'Occident" dels llargs conflictes al Congo. "Les multinacionals que financen aquests grups rebels i perpetuen la guerra a l'est del Congo per les primeres matèries, les gran mines de coltan sobretot", va afegir la periodista congolesa.

Caddy Adzuba ha estat amenaçada de mort des que va començar a denunciar la violència sexual a la República Democràtica del Congo, país immers en conflictes bèl·lics des del 1996 i on es calcula que 40 dones són violades cada dia. La periodista, de 33 anys, ha estat a punt de ser assassinada en dues ocasions i actualment l'ONU la manté sota protecció.

stats