Internacional 21/12/2020

L'Íbex-35 cau un 3% per la incertesa del Brexit i de la nova soca del covid-19 al Regne Unit

Les pèrdues dels principals parquets del continent superen les de la borsa de Londres

Ara
1 min
Imatge d'arxiu de l'interior de la Borsa de Barcelona.

BarcelonaLes diverses informacions sobre l'expansió d'una soca altament contagiosa del covid-19 amb origen al Regne Unit, juntament amb la incertesa del Brexit, han provocat caigudes a les borses europees durant tota la jornada de dilluns.

De moment, l'Íbex-35, l'índex de referència a Espanya, ha caigut un 3,08%, la davallada més gran registrada als principals parquets del continent i la més forta dels darrers tres mesos a la borsa espanyola. Pel que fa a la resta de mercats, la Borsa de París ha perdut un 2,43%; Amsterdam, un 2,54%, i Milà, un 2,57%. Pel que fa a Frankfurt, la davallada era del 2,82%.

Justament aquest dilluns, el diari alemany Spiegel ha publicat un reportatge segons el qual les autoritats d'aquest país i la Comissió Europea haurien comprat menys vacunes de les necessàries i la UE podria haver d'endarrerir la vacunació en comparació amb altres països, com els Estats Units o el Regne Unit, la qual cosa afegeix més incertesa a l'evolució de la pandèmia a Europa.

Malgrat la situació del Brexit, l'índex principal de la Borsa de Londres, el FTSE-100, només havia perdut un 1,73%, la menor caiguda entre els parquets europeus.

En canvi, als EUA, el Dow Jones, indicador de referència de Wall Street, pujava a les 19:00 hores (hora catalana) un lleuger 0,01%, mentre que el S&P500 -índex que agrupa les 500 cotitzades més grans del país- també queia, però a un ritme inferior que els mercats europeus: un 0,53%.

stats