Internacional 11/12/2014

La Cambra Baixa irlandesa reconeix l'estat de Palestina

El ministre d'Exteriors ha afirmat que el govern podria adoptar una posició oficial aviat

Efe
1 min
La votació ha estat proposada pel partit Sinn Fein, liderat per Jerry Adams (el tercer a l'esquerra). CATHAL MCNAUGHTON / REUTERS

DublínLa Cambra Baixa del Parlament irlandès ha aprovat aquest dijous una moció no vinculant que reconeix l'estat de Palestina i el seu dret d'autodeterminació.

L'executiu irlandès, de coalició entre conservadors i laboristes, no ha posat objeccions a la moció presentada pel partit Sinn Féin de Gerry Adams, una formació considerada l'antiga branca política del ja inactiu grup terrorista Exèrcit Republicà Irlandès (IRA).

Malgrat l'executiu encara no ha adoptat una posició oficial al respecte, el ministre d'Exteriors irlandès, Charlie Flanagan, ha afirmat que el seu país podria reconèixer formalment l'estat palestí d'aquí poc, com una mesura per a promoure les converses de pau entre Palestina i Israel.

Al mes d'octubre la Cambra Alta del Parlament irlandès ja va aprovar una moció no vinculant en què instava el govern a reconèixer "formalment" l'estat de Palestina i treballar per a "aconseguir una solució viable" al conflicte amb Israel. El Senat irlandès va prendre aquesta decisió dies després que el Parlament britànic aprovés una moció no vinculant similar i que el primer ministre suec, el socialdemòcrata Stefan Löfven, anunciés que el seu país reconeixia Palestina com a estat independent.

stats