Internacional 31/05/2014

Cameron veta Juncker amb l'amenaça de deixar la UE, segons 'Der Spiegel'

El primer ministre britànic hauria advertit a Merkel que si calgués avançaria el referèndum sobre la permanència del Regne Unit a la Unió

Efe
1 min

BerlinEl primer ministre britànic, David Cameron, ha amenaçat amb què el seu país podria deixar la UE en el cas que Jean-Claude Juncker sigui escollit president de la Comissió Europea (CE), segons informacions de la revista alemanya Der Spiegel, que cita fonts governamentals alemanyes.

La publicació ha avançat avui detalls d'un article que inclou en el número que sortirà demà i segons el qual durant la darrera reunió de caps d'Estat i de govern Camreon va dir a la cancellera alemanya, Angela Merkel, que en el cas que Juncker fos escollit president de la Comissió ell no podria garantir la permanència del Regne Unit a la UE.

Cameron li hauria dit a Merkel que una elecció de Juncker desestabilitzaria de tal manera el Govern britànic que el referèndum sobre la permanència a la UE s'hauria d'avançaramb una possible victòria dels euroescèptics.

Durant la campanya per les eleccions europees Juncker va se presentat com el candidat a la presidència de la Comissio del Partit Popular Europeu (PPE), al que no pertanyen els conservadors britànics.

Merkel, després de les eleccions en les que el PPE va ser el partit més votat, ha dit que Juncker segueix sent el seu candidat però que fan falta negociacions per a l'elecció del president de la Comissió.

stats