Internacional 02/02/2018

Una camioneta atropella 18 persones a Xangai

Cap dels vianants ha resultat mort, tot i que el vehicle s'ha incendiat després del xoc

Efe
2 min
Imatge de la camioneta sinistrada, poc temps després de l'accident

XangaiAlmenys 18 persones han resultat ferides aquest divendres a la ciutat xinesa de Xangai després que una camioneta envaís la vorera i atropellés els vianants que hi havia, en un succés que les autoritats han considerat accidental, segons ha informat la premsa local.

L'oficial 'Diari del Poble' ha informat que l'accident s'ha produït aquest matí de divendres al centre d'aquesta urbs de l'est de la Xina i que el vehicle s'ha acabat estavellant contra una cafeteria. La camioneta portava bombones de gas i s'ha incendiat en el moment de l'accident, segons expliquen els testimonis. El foc ja ha sigut apagat.

Tres dels ferits estan en estat greu, segons han informat les autoritats locals. Una de les 18 víctimes és el mateix conductor.

La policia de Xangai ha assenyalat que les primeres investigacions sobre l'atropellament apunten a un accident fortuït en el qual el vehicle, que portava substàncies perilloses, s'ha incendiat a causa d'una cigarreta del conductor, que ha perdut el control del vehicle.

En un comunicat publicat pel cos policial s'explica que el responsable del sinistre és un immigrant rural de 40 anys de cognom Chen, procedent de Jiangxi (província del sud-est del país) i que treballa en una empresa metal·lúrgica de Xangai.

Cap a les 08.57 h, hora local (01.57 h a Catalunya) el vehicle, una furgoneta amb matrícula de Jiangxi, s'ha incendiat en una zona molt cèntrica de la metròpoli oriental xinesa, a la confluència entre el carrer Nanjing Xilu i l'avinguda Xinchang, segons diu la policia de Xangai.

Diversos mitjans xinesos han ofert imatges de la furgoneta incendiada, al costat d'una cafeteria de la cadena Starbucks. La zona ha sigut acordonada per la policia i l'incendi ja està extingit. Nombrosos vídeos del succés han circulat durant les primeres hores del matí per les xarxes socials xineses, però ja han sigut retirats per la censura.

Al cap de poques hores del succés el lloc estava completament net, com si no hagués passat res, però nombrosos curiosos seguien a la zona, segons ha pogut comprovar Efe.

Poques hores després de l'accident, no en quedava cap rastre al carrer, més que una tanca trencada.
stats