Internacional 08/06/2018

El Canadà serà el primer estat del G7 que legalitza la marihuana

El Senat aprova la nova llei que permetrà la venda i consum recreatiu del cànnabis

Ara
2 min
El canadenc Partit de la Marihuana es va presentar a les últimes eleccions.

BarcelonaEl Canadà, que justament acull avui i demà la cimera del G7, va camí de convertir-se en el primer estat del grup que legalitza la marihuana per a us recreatiu. Aquesta substància al Canadà ja és legal per a usos medicinals.

El Senat canadenc va aprovar ahir dijous (per 56 a 30) la reforma legal que despenalitza la venda i el consum de cànnabis i que permetrà als canadencs cultivar fins a quatre plantes de maria a casa seva, tot i que els governs provincials tindran l'última paraula en aquest punt.

El Senat va introduir unes esmenes a la nova llei que han de ser aprovades per la Cambra dels Comuns canadenca abans que la legalització pugui entrar en vigor. Entre les modificacions destaca precisament que es deixa en mans de les províncies la decisió de permetre o no als ciutadans cultivar marihuana a casa, a més d'un augment de la restricció a la publicitat del cànnabis.

La data prevista per al juliol per a l'aprovació definitiva de la nova llei ja ha estat retardada i encara no se sap a partir de quan es començarà a vendre marihuana legalment, però serà uns mesos després que s'aprovi la norma, ja que el nou sistema de venda al detall haurà d'implementar-se correctament, segons va explicar la ministra de Salut del Canadà, Ginette Petitpas Taylor.

Els governs provincials han advertit també que necessiten més temps per posar en marxa el sistema. El Partit Liberal de Justin Trudeau, que va fer de la legalització de la marihuana una de les seves propostes estrella de la campanya electoral, diu que la reforma legal mantindrà el cànnabis fora de les mans dels menors d'edat i reduirà el crim relacionat amb aquesta droga.

stats