Internacional 23/09/2019

42 vols cancel·lats a Girona i Reus en les pròximes tres setmanes per la fallida de Thomas Cook

La bancarrota de l'operador britànic també afectarà l'aeroport d'Alguaire aquest hivern

Ara
2 min
42 vols cancel·lats a Girona i Reus en les properes tres setmanes per la fallida de Thomas Cook

BarcelonaLa fallida de l'agència de la multinacional britànica de turisme Thomas Cook ha provocat la cancel·lació de 28 vols a l'aeroport de Reus i 14 més al de Girona, entre aquest dilluns i fins al dia 11 d'octubre, segons ha informat Aena.

Així mateix, la bancarrota de Thomas Cook també pot afectar de manera "molt important" l'aeroport d'Alguaire, segons ha explicat el turoperador britànic Neilson a l'ACN. Neilson, que comercialitza els paquets turístics que majoritàriament aterren a l'aeròdrom del Segrià, haurà d'introduir "canvis" en alguns dels seus vols. Segons l'empresa, el 70% dels avions que arriben a Alguaire per traslladar els turistes per portar esquiadors fins a les pistes d'Andorra o Baqueira-Beret estan operat per Thomas Cook.

No obstant això, el secretari general d'Infraestructures i Mobilitat del Govern, Isidre Gavín, no preveu que el tancament de Thomas Cook tingui un impacte "massiu" a l'aeroport de Lleida. "Confiem que es podrà operar i que l'impacte sigui menor", ha explicat. Tot i admetre que "no hi ha massa temps" per buscar un operador alternatiu abans que comenci la temporada d'hivern, ha opinat que Neilson té "marge" per trobar altres empreses. Gavín ha argumentat que els britànics no són els proveïdors exclusius de l'aeroport i que és "més fàcil" fer qualsevol operació en temporada baixa.

Thomas Cook ha fet fallida aquest dilluns a la matinada. L'empresa –fundada el 1841 i un gegant del sector del turisme mundial– administra hotels, complexos turístics i aerolínies per a 19 milions de clients anuals en 16 països diferents. Després de mesos de negociacions, finalment la companyia ha informat aquest dilluns, a les 3.00 h de la matinada, que es declarava en fallida.

Aquesta setmana tenia previst signar un paquet de rescat amb el conglomerat xinès Fosun, de 1.023 milions d'euros, però els bancs els havien reclamat noves reserves de cara a l'hivern –els 227 milions d'euros que han intentat aconseguir durant el cap de setmana– que la companyia no ha pogut assegurar.

La situació ha afectat mig milió de turistes, la majoria dels quals de nacionalitat britànica. En concret, 150.000 persones han patit cancel·lacions de vols, per la qual cosa el govern de Londres va llançar un pla de repatriació dels seus ciutadans, el més gran des de la Segona Guerra Mundial.

stats