Cubaa
Internacional 04/02/2012

Fidel Castro reapareix davant les càmeres per presentar el seu nou llibre

L'expresident cubà ha presentat 'Guerrillero del tiempo', un volum inèdit de les seves memòries. Es tracta del seu primer acte públic en 10 mesos

Efe
1 min
Fidel Castro en la presentació del seu nou llibre / EFE

HavanaL'expresident cubà Fidel Castro va presentar aquest divendres 'Guerrillero del tiempo', un nou llibre de les seves memòries, escrit per l'escriptora Katiuska Blanco, en un acte públic a l'Havana.

La seva última aparició va ser l'abril passat en el IV Congrés del Partit Comunista de Cuba. El juliol del 2010, Castro va comparèixer per sorpresa després de quatre anys de convalescència per la greu malaltia que el va obligar a delegar la presidència de Cuba al seu germà Raúl el 2006.

El líder de la revolució cubana va conversar durant unes sis hores amb els convidats a la presentació, entre els quals hi havia diversos intel·lectuals cubans, com el ministre de Cultura, Abel Prieto.

Segons mitjans oficials, Castro va aprofitar l'acte per parlar de l'equivocació de creure que els problemes econòmics estaven resolts amb el socialisme, de la seva profunda oposició a l'ensenyament privat o d'assumptes internacionals com el polèmic cas de les Malvines, "aquell tros de terra arrabassat a l'Argentina", segons Castro.

L'expresident va parlar també de la situació a Veneçuela i va destacar del seu aliat Hugo Chávez que "mai ningú ha fet més per al poble veneçolà que el moviment bolivarià". Als seus 85 anys, no va deixar de fer referència a les "terribles amenaces" que sobrevolen Iran i Síria, mentre que els Estats Units i Europa pretenen convèncer Rússia amb la "ridícula idea" d'un escut antimíssils per protegir ambdós països.

Després de sis hores de conversa, Fidel Castro va afegir que no descartaria seguir escrivint: "He d'aprofitar ara, ja que la memòria es gasta".

stats