Estats Units
Internacional 17/05/2012

Per primera vegada els naixements de minories superen els de blancs als EUA

Els nadons negres, hispans, asiàtics i mestissos conformen el 50,4 dels naixements al país. L'Oficina del Cens preveu que el 2024 les minories racials sumaran més persones que els blancs

Agències
1 min

WashingtonÉs la primera vegada en la història nord-americana que els nadons de minories racials i ètniques representen més de la meitat dels naixements als Estats Units. Les últimes dades del cens nord-americà han apuntat a aquesta majoria del 50,4% composta per negres, hispans, asiàtics i mestissos nascuts del juliol de 2010 al juliol del 2011.

Els sociòlegs han apuntat que la davallada econòmica actual ha contribuït en gran part a la disminució de la taxa de natalitat entre la gent blanca. En termes generals, però, la població blanca segueix sent el 78%, malgrat que es consideri una població envellida –amb una edat mitjana de 42 anys– en comparació amb la de les minories –la dels hispans està per sota dels 28 anys i la dels negres i asiàtics és de 33 anys.

Les previsions de l'Oficina del Cens assenyalen que el 2042 hi haurà més habitants de grups minoritaris que blancs als Estats Units. En quatre dels Estats –Califòrnia, Hawaii, Nou Mèxic i Texas– les minories ja sumen més gent que els blancs.

stats