Internacional 15/01/2015

Hezbol·lah qualifica d'"insult perillós" el nou número de 'Charlie Hebdo' amb més caricatures de Mahoma

La milícia xiïta ho considera "una gran provocació contra els sentiments de més de 1.500 milions de musulmans" i adverteix que això "contribueix directament a incrementar el terrorisme, l'extremisme i els extremistes"

Europa Press
1 min
Portada del número que sortirà  publicat dimecres.

MadridEl partit-milícia xiïta libanès Hezbol·lah ha qualificat aquest dimecres d'"insult perillós" la publicació de noves caricatures del profeta Mahoma per part del setmanari satíric francès 'Charlie Hebdo' en la seva primera portada després de l'atemptat jihadista de la setmana passada.

Segons Hezbol·lah, es tracta d'"una gran provocació contra els sentiments de més de 1.500 milions de musulmans", i subratlla que la revista ha publicat "un insult al profeta Mahoma, a l'islam, a les religions i a les figures santes de la humanitat en general", segons ha informat el diari libanès 'An Nahar'.

"Es tracta d'un acte inacceptable que no pot ser justificat sota cap consideració darrere de la qual aquest acte s'estigui intentant amagar", ha valorat. "La revista francesa ha comès, una vegada més, una gran provocació contra [...] tots els seguidors de les religions monoteistes i aquells que advoquen pel diàleg i els valors comuns", ha afegit.

Per tot plegat, el partit-milícia libanès ha advertit que la decisió de la revista de publicar aquestes caricatures "contribueix directament a incrementar el terrorisme, l'extremisme i els extremistes".

La condemna s'ha produït després de la publicació del número especial de la revista satírica francesa, batejat com "l'edició dels supervivents", en el qual es mostra en portada la caricatura de Mahoma plorant i amb un cartell on es llegeix el missatge àmpliament utilitzat després dels atemptats: 'Je Suis Charlie' [Jo sóc Charlie].

stats