Internacional 11/12/2014

El cap de la CIA defensa l'agència i manté que les tortures eren "legals"

John Brennan respon a les crítiques de l'informe del Senat sobre la brutalitat dels interrogatoris després dels atemptats de 2001

Efe / Reuters
1 min

WashingtonEl director de la CIA, John Brennan, ha defensat aquest dijous la tasca d'aquest servei d'intel·ligència dels EUA després dels atemptats de l'11 de setembre de 2001 i ha assegurat que les tècniques d'interrogatori aplicades als sospitosos de terrorisme eren "legals" en aquell moment.

Aquest responsable ha admès que es van fer servir algunes tècniques d'interrogatori "abominables" i que "no es podia saber" si aquestes tècniques havien aconseguit extreure informació útil dels sospitosos de terrorisme.

Brennan ha fet un discurs des de la seu de l'Agència d'Intel·ligència nord-americana (CIA) a Langley, a Virgínia, als afores de Washington, per respondre a l'informe del Comitè d'Intel·ligència del Senat divulgat aquesta setmana.

L'informe, fruit d'una investigació de més de cinc anys, assegura que la CIA va dur a terme pràctiques d'interrogatori "més brutals" i menys efectives del que havia admès en els anys posteriors als atacs terroristes l'11 de setembre del 2001.

stats