Internacional 15/02/2015

La policia danesa fa una batuda en un cibercafè de Copenhaguen i arresta diverses persones

Es continuen fent escorcolls i buscant proves per radiografiar els moviments del suposat autor dels atacs a la ciutat

Efe
1 min
Cibercafè de Copenhaguen on s'han arrestat diverses persones / EFE

CopenhaguenLa policia danesa ha detingut diverses persones en un cibercafè de Copenhaguen en una batuda relacionada amb la investigació dels atacs que han causat fins ara tres morts i cinc ferits des d'ahir. La televisió pública danesa DR cita una font policial que confirma l'operació, encara que les autoritats no n'han volgut donar detalls i no se sap ni tan sols quanta gent han arrestat.

El diari 'Ekstra Bladet' parla de quatre detinguts en una operació en què han intervingut entre quinze i vint agents i que s'ha fet en un cibercafè del barri de Nørrebro, on hi ha força immigrants, i on també hi ha l'estació de tren on aquesta matinada s'ha abatut el sospitós dels atemptats.

Encara que es dóna per fet que l'atacant va actuar sol, la policia manté obertes diferents operacions per buscar proves i fer escorcolls amb l'objectiu de determinar-ne els moviments en les vuit hores que van passar entre els dos tiroteigs. Al complex de Mjølnerparken, situat al mateix barri i amb molta immigració, també s'hi han fet alguns escorcolls aquest dematí.

A l'atac en un cafè on es feia un acte sobre blasfèmia i llibertat d'expressió va morir-hi un cineasta danès de 55 anys i tres policies van resultar ferits lleus. A la matinada, en un segon atac en una sinagoga ha mort un home de la comunitat jueva i han quedat ferits dos policies més. Poc més tard la policia ha abatut el suposat autor dels tiroteigs, un home que ja era sota el radar dels serveis d'intel·ligència.

stats