Internacional 01/05/2018

Clam a França contra l'assassinat d'una menor a mans d'un violador reincident

La policia va arrestar dissabte un home que presumptament hauria segrestat, agredit i matat la nena

Ara
2 min
naïs, la germana d’Angélique, dipositant un ram de flors ahir en memòria de la nena

BarcelonaLa indignació es barrejava amb el dolor per l’assassinat d’una adolescent francesa de 13 anys a la localitat de Wambrechies, al nord del país. El cos d’Angélique Six va aparèixer el cap de setmana passat, després d’estar quatre dies desapareguda. La policia té sota custòdia David Ramault, autor confés del segrest, violació i assassinat de la nena. Es tracta d’un home de 45 anys, pare de dos fills i antic veí de la família de la noia que tenia antecedents penals per haver assaltat i violat una menor de 15 anys el 1996, segons va explicar el fiscal que s’ha fet càrrec del crim. A més, també havia passat per la presó per haver atacat dues dones d’uns quaranta anys el 1994.

L’acusat va sortir en llibertat l’any 2000 i, seguint les lleis, el seu nom va quedar inscrit en un registre de delinqüents sexuals que es va crear ara fa una dècada, precisament, per evitar les reincidències i identificar més ràpid els atacants. No obstant això, el sospitós no va ser sotmès a cap seguiment psicològic perquè la legislació vigent no ho preveia.

Imatge del cartell de recerca de l'adolescent /AFP

Segons la fiscalia, l’home complia totes les obligacions imposades i no havia donat cap problema. Quan es va trobar el cos de la nena, els agents van comprovar els noms d’agressors sexuals i, havent vist el de Ramault, van anar a casa seva. L’home va confessar immediatament i des de llavors està detingut.

Més de 3.000 persones van retre un homenatge a la petita Angélique a Wambrechies, complint el requeriment de la família d’anar vestits de blanc i portar globus del mateix color. La germana de la nena, Anaïs, va prendre la paraula per recordar la seva germana petita. “Tenim el cor trencat, el cap ple de preguntes, els ulls ens ploren, però no defallirem”, va assegurar la jove, de 21 anys.

Ramault ha explicat que dimecres va prendre píndoles per a l’erecció i begut cervesa i posteriorment es va trobar amb Angélique pel carrer i, aprofitant que la seva la família estava de vacances, la va portar a casa enganyant-la amb l’excusa que havia de donar-li un paquet per als seus pares. L’home la va escanyar i va abandonar el cadàver en un camí forestal a prop de la localitat.

stats