Internacional 11/10/2019

Colau demana eliminar els plàstics d’un sol ús i limitar els vols

L'alcaldessa ha intervingut en la cimera mundial de ciutats per l'emergència climàtica

Ara
2 min
Colau, en declaracions a la premsa a Copenhaguen / EFE

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha intervingut avui en la cimera mundial de grans ciutats per parlar de l'emergència climàtica que es fa, des de dimecres, a Copenhaguen. Colau, que ha posat en valor les iniciatives que s'estan fent a les ciutats –com la zona de baixes emissions que s'aplicarà a Barcelona a partir del gener– i, també, la mobilització de la gent jove. L'alcaldessa ha posat èmfasi en la necessitat de canviar la manera com ens movem i ha fet una crida a reduir el nombre de vols que fem. Sobretot quan es tracta de trajectes curts que es poden fer amb altres mitjans de transports com el tren. "Sembla que sigui un tema tabú", ha apuntat, i també ha demanat posar una data límit a l'ús del dièsel.

Colau ha demanat ser "honestos" i explicar clarament quines són les accions que es poden fer per plantar cara a l'emergència climàtica. "Les ciutats estem liderant el canvi, però els estats tenen la capacitat legislativa per canviar les regles del joc globals", ha recordat Colau. L'alcaldessa ha demanat, per exemple, acabar amb els plàstics d'un sol ús. Una realitat que, ha apuntat, "està enverinant el mar".

Colau, que ha remarcat que Barcelona ha sigut escollida capital de la dieta sostenible per al 2021, ha remarcat, també, la necessitat d'impulsar canvis a la indústria agroalimentària. En l'acte d'aquest matí, també hi han intervingut com a ponents l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, i el seu homòleg a Los Angeles, Eric Garcetti.

La cimera, que ha reunit prop d'un centenar d'alcaldes, acaba i les ciutats que hi han participat s'han compromès a tenir un rol protagonista en la lluita contra l'emergència climàtica.

La intervenció de Colau es pot veure en aquest enllaç.

stats