Internacional 04/08/2015

Les tropes governamentals recuperen la principal base aèria del Iemen

Durant l'ofensiva, dotzenes de milicians houthis han mort o han estat capturats mentre centenars han fugit de l'escomesa dels soldats lleials a Hadi

Reuters
1 min
Combatents lleials al president Hadi s'agrupen al les portes de la base aèria recuperada. REUTERS

AdenCombatents lleials al president exiliat del Iemen, Abd-Rabbu Mansour Hadi, han recuperat el control de la base aèria més gran del país, al-Anad, que estava en mans de les forces rebels houthis.

La reconquesta de la base arriba després d'un setge que ha durat setmanes. L'atac definitiu però, ha sigut possible gràcies a l'enviament d'armes i vehicles de combat blindats per part dels Emirats Àrabs i l'Aràbia Saudita.

El comandant de la missió, el general de brigada Fadel Hassan, ha assegurat que dotzenes de houthis han mort o han sigut capturats durant l'ofensiva, mentre que centenars han fugit. Un cop recuperada la base militar els soldats han pentinat la zona en busca de rebels. També ha afegit que les seves forces continuaran avançant per completar "l'alliberament" de les províncies de Lahej i Abyan. Per la seva part, la milícia houthi no ha fet declaracions confirmant o desmentint la pèrdua.

La base aèria de al-Anad, solia ser utilitzada per l'exèrcit nord-americà per bombardejar amb drons posicions d'al-Quaida, fins que les tropes rebels van obligar al personal militar estatunidenc a abandonar-la.

Aquesta victòria significa un pas endavant en la lluita contra els rebels, que se suma a l'expulsió dels houtis del port d'Aden el passat juliol després de mesos de combats. A més, el control d'aquesta base suposa recuperar un punt estratègic en l'avenç cap a la ciutat de Taiz, lloc on les milícies revoltades s'han fet fortes.

stats