Internacional 20/02/2019

Comença l'evacuació de l'últim reducte de l'Estat Islàmic a Síria

S'acaba el termini que les milícies kurdes han donat als jihadistes rendir-se i abandonar el poble

Efe
1 min
Milicians de les Forces Democràtiques de Síria fan guàrdia als afores d'Al Baguz.

Al Baguz (Síria)Almenys 30 camions amb població civil han sortit aquest dimecres de la població siriana d'Al Baguz, prop de la frontera amb l'Iraq, que és l'últim reducte sota control de l'Estat Islàmic. Els autobusos transportaven sobretot dones i criatures, però també homes, segons han pogut comprovar alguns periodistes destacats a la zona.

Al Baguz, ubicada a la riba est del riu Èufrates, és l'escenari de l'última batalla de l'ofensiva de les Forces Democràtiques de Síria (FDS), l'aliança de milícies liderada pels kurds que té el suport dels Estats Units en el combat contra els jihadistes. Dilluns les FDS van donar un termini de dos dies als combatents per rendir-se i abandonar la població amb les seves famílies. Les dones i les criatures han estat separades dels homes en centres de detenció especials. Els homes seran portats a centres de la veïna província d'Al Hasaka per ser interrogats, mentre que els menors i les dones han de ser enviats al campament d'Al Hol, situat a la mateixa regió.

En aquest campament hi ha uns 29.000 desplaçats procedents de la zona de Hajin, pròxima a Al Baguz, que han fugit dels combats entre les FSD i l'EI des de finals del 2018. El campament d'Al Hol està desbordat per l'arribada de nous desplaçats cada dia, segons va dir dimarts l'Oficina d'Afers Humanitaris de l'ONU.

stats