Internacional 07/10/2014

La cooperant noruega infectada per Ebola arriba a Oslo

És la primera ciutadana del país nòrdic infectada per la malaltia

Efe
1 min
S'incrementen els casos d'ebola a Europa

CopenhaguenLa cooperant noruega de Metges Sense Fronteres (MSF) infectada pel virus d'Ebola a Sierra Leone ha arribat avui a Oslo i es troba ja ingressada en una unitat d'aïllament de l'Hospital Universitari d'Ullevål.

La pacient var ser posada en aïllament el passat diumenge en presentar febre, i va donar positiu al test de detecció del virus. Es tracta del primer cas d'Ebola a Noruega.

La dona, de qui no s'ha facilitat la identitat, ha arribat aquest migdia a l'aeroport de Gardermoen (Oslo) en un avió francès llogat per MSF i ha estat traslladada en ambulància a l'hospital amb una escolta policial. "El transport des de Gardermoen ha anat segons el pla, la pacient està ja instal·lada a Ullevål i en les millors mans", ha afirmat en roda de premsa la subdirectora de l'hospital, Catherine Lofthus.

Les autoritats sanitàries no han volgut donar detalls concrets sobre l'estat de la cooperant. Segons la secretària general de MSF a Noruega, Anne Cecilie Kaltenborn, la pacient es troba "animada" malgrat les circumstàncies.

stats