Internacional 16/10/2019

Corea del Nord publica fotos èpiques de Kim Jong-un en una muntanya sagrada

El líder ha pres importants decisions cada cop que ha visitat aquesta muntanya

Efe
2 min
Una de les imatges de Kim Jong-un a cavall, que han estat difoses aquest dimecres.

SeülEl govern nord-coreà ha publicat aquest dimecres una sèrie de fotos de caire èpic del seu líder, Kim Jong-un, en què apareix en un cavall blanc a la falda nevada del Mont Paektu, un lloc considerat sagrat en l'ideari del règim. "Va ascendir la muntanya cavalcant un cavall blanc sobre les primeres neus", s'indica en el text que acompanya les vuit imatges de Kim, publicades per l'agència de notícies KCNA.

El text també destaca que el passeig eqüestre de Kim "és un esdeveniment de pes en la història de la revolució coreana" i que, durant l'ascensió, el mariscal "ha recordat amb profunda emoció el camí d'àrdua lluita recorregut darrere de la gran causa de construir el país més poderós".

Els experts assenyalen que les tres visites anteriors de Kim en solitari a la famosa muntanya -situada a la zona fronterera amb la Xina al nord-est del país- van precedir importants decisions. La seva última visita va ser el desembre del 2017, just abans que el règim optés per donar un gir diplomàtic en les seves relacions amb Corea del Sud i els Estats Units.

La del novembre del 2014 i la del febrer del 2013 van precedir, respectivament, la fi del període de dol de tres anys declarat per la mort del pare de Kim i anterior líder de Corea del Nord, Kim Jong-il, i l'execució del seu oncle polític i número dos del règim, Jang Song-thaek.

L'agència KCNA també ha publicat fotos i informació d'una visita de Kim, en companyia de la seva germana Kim Jo-jong entre altres càrrecs del règim, a la propera localitat de Samjiyon, on s'està aixecant una zona turística. Durant la visita, Kim ha condemnat les sancions nord-americanes a Pyongyang.

"Cada vegada que els enemics intenten estrangular amb una cadena de pressió, hem aplanat el camí amb el nostre esforç per continuar vivint decentment sota l'estendard del gran esperit de l'autosuficiència", ha dit Kim, segons assegura la KCNA.

Les visites de Kim arriben poc després que les converses amb els Estats Units hagin topat amb un nou mur: Pyongyang ha acusat Washington de no modificar la seva postura pel que fa al desarmament i d'exigir passos al règim sense oferir un alleugeriment de sancions o garanties de seguretat en les reunions mantingudes fa una mica més de 10 dies a Estocolm.

Corea del Nord ha donat el diàleg per interromput i ha dit que en principi no té previst tornar a reunir-se a la capital sueca en els pròxims dies com havien proposat els Estats Units.

stats