Internacional 05/03/2015

Corea del Nord qualifica de "càstig merescut" l'atac a l'ambaixador dels EUA a Seül

Pyongyang es refereix als fets com "una mostra de la resistència" de la societat sud-coreana a la "crisi de guerra provocada pels exercicis militars" amb Washington

Efe
2 min
El nacionalista detingut, Kim Ki-jong, en una imatge d'arxiu / EFE

SeülCorea del Nord ha qualificat de "càstig merescut" l'atac que ha rebut aquest dijous l'ambaixador dels EUA a Seül, Mark Lippert, per part d'un nacionalista sud-coreà. El règim de Kim Jong-un ha interpretat l'agressió a l'ambaixador com "una mostra de la resistència" de la societat sud-coreana a la "crisi de guerra provocada pels exercicis militars conjunts" de Seül i Washington, segons ha indicat l'agència estatal nord-coreana KCNA en un comunicat.

Un individu identificat com Kim Ki-jong, de 55 anys, ha atacat des del darrere a Lippert amb un ganivet de cuina de 25 centímetres i li ha tallat la part dreta de la cara i el canell esquerra durant un esmorzar al Centre d'Art Sejong, davant l'ambaixada dels EUA a Seül. Després de l'atac, Kim ha cridat proclames contra les maniobres militars Key Resolve i FOAL Eagle que els exèrcits dels EUA i Corea del Sud van començar de manera conjunta en territori sud-coreà dilluns passat.

Cada any per aquestes dates els dos països aliats fan simulacres de resposta a un atac nord-coreà i maniobres per terra, mar i aire, que són durament criticades per Corea del Nord i grups radicals de Corea del Sud. Kim és líder d'un d'aquests grups, anomenat Woorimadang ("El nostre Lloc"), una petita organització de tendència ultranacionalista que compta amb 54 integrants i en la pàgina web del qual es poden observar dures crítiques a la presència de l'exèrcit dels EUA a Corea del Sud, on manté desplegats 28.500 efectius.

L'ambaixador, de 42 anys i en el càrrec des de l'any passat, ha estat traslladat a un hospital proper on es recupera de les seves ferides, cap d'elles de gravetat, mentre que el presumpte agressor està detingut per la policia.

stats