Internacional 02/08/2016

Corea del Sud prohibeix vendes de Volkswagen pel Dieselgate

Efe
2 min
El frau de Volkswagen, sense conseqüències mig any després

SeülNi el Golf, ni el Tiguan, ni el Jetta ni els Audi A3 i A6. El grup Volkswagen no podrà vendre aquests vehicles al mercat de Corea del Sud després que el govern d'aquest país l'hi ha prohibit com a conseqüència de l'escàndol d'emissions contaminants, el conegut cas Dieselgate.

En total, són 80 models del consorci que no podran comercialitzar-se Corea del Sud. Es tracta de 32 tipus diferents de motors (18 dièsel i 14 de gasolina) de les marques Volkswagen i Audi, segons ha concretat el ministeri de Medi Ambient de Seül.

El fabricant alemany tampoc s'escaparà de la multa a Corea del Sud i afronta una sanció de 17.800 milions de wons (uns 14,3 milions d'euros) com a càstig pels vehicles que presumptament van passar de manera fraudulenta les proves d'emissions per poder-se comercialitzar al país.

La factura del Dieselgate

Volkswagen, que ja esperava aquesta decisió del govern sud-coreà, va deixar de comercialitzar la setmana passada en aquest mercat els vehicles afectats per l'escàndol. L'executiu va ordenar la crida a revisió de 5.800 models venuts al país des del 2014.

La cancel·lació dels certificats pel Dieselgate afecta uns 209.000 cotxes, segons el govern sud-coreà. Això vol dir que gairebé set de cada deu cotxes venuts pel consorci alemany al país des del 2007 està afectat pel falsejament d'informació relativa a emissions, nivell d'eficiència i soroll, segons l'executiu. Això, però, no en perjudicarà els propietaris, que podran seguir conduint-los amb normalitat i també vendre'ls.

L'executiu de Seül va iniciar una investigació fa mesos amb la sospita del falsejament de dades per part de Volkswagen. La Fiscalia va escorcollar les oficines del grup per no haver donat prou dades sobre la crida a revisió un cop va esclatar l'escàndol del Dieselgate a escala mundial. Un dels directius del grup va quedar imputat per presumptament manipular dades i violar la llei de qualitat de l'aire.

stats