Internacional 08/07/2015

Sou amants dels viatges originals? Aviat podreu creuar Corea del Nord en tren

El règim permetrà per primera vegada als turistes estrangers travessar en tren tot el país

Efe
2 min
Els EUA es van infiltrar a la xarxa nord-coreana el 2010

SeülCentenars de quilòmetres en tren per un dels països més desconeguts del món, Corea del Nord. Aquesta idea, que segur que atrau els viatgers amants de l'aventura i els destins originals, serà possible per primera vegada a partir del 2 d'octubre. Ho ha anunciat aquest dimecres l'agència de viatges Koryo Tours, que ha explicat que els turistes estrangers podran creuar en tren el país de punta a punta, en una ruta que recorrerà centenars de quilòmetres.

El tren "tindrà parada en ciutats inexplorades com Sinpho i Kimchael, així com platges aïllades", assegura l'agència de viatges, que explica que també passarà pel mont Myohyang i les ciutats de Hamhŭng i Chongqing.

El viatge durarà 10 dies i, com tot el que passa a Corea del Nord, estarà estrictament controlat. Està previst que els últims dies els turistes els passin a la capital del país, Pyongyang, on el 10 d'octubre es faran les celebracions del 70 aniversari de la fundació del Partit dels Treballadors, el braç polític del règim comunista dels Kim.

Un país restringit per als estrangers

Fins ara, l'única manera d'accedir a Chongqing per als estrangers era amb un vol xàrter, però tot i això l'accés a aquesta ciutat i a tota la costa sud-occidental del país està fortament restringit per les autoritats. Des de l'arribada al poder de Kim Jong-un el país està fent intents discrets per obrir-se al turisme estranger. En aquest sentit, aquesta setmana s'ha inaugurat la terminal de vols internacionals de l'aeroport de Pyongyang, amb unes instal·lacions modernes que contrasten amb l'austeritat de l'antic aeròdrom de la capital nord-coreana. Ara per ara, el nombre de turistes occidentals es limita a uns pocs milers cada any –entre 1.500 i 6.000, segons diferents fonts–, i en cap dels recorreguts es permet als viatgers circular lliurement pel país.

stats