Internacional 11/02/2015

Més d'una vintena de morts en els combats a l'est d'Ucraïna abans de la cimera per la pau

Dinou soldats ucraïnesos i almenys sis civils han mort en atacs aquest matí

Agències
2 min

KíevMals auguris per a la cimera d'aquesta tarda a Minsk. Dinou soldats ucraïnesos han mort i 78 més han resultat ferits durant els atacs dels rebels a prop del nus ferroviari de Debàltseve, que les tropes del govern estan defensant, segons un portaveu del ministeri de Defensa.

Aquestes no han estat les úniques víctimes mortals de les últimes hores. El foc creuat continua, i a l'altre bàndol, els rebels han informat de la mort d'almenys sis civils pel foc d'artilleria a la ciutat de Donetsk, sota control dels pro-russos.

Segons les autoritats locals, els projectils d'artilleria han caigut al damunt d'una estació de transport públic i han impactat en dos autobusos, que han quedat completament destruïts, i a l'entrada d'una fàbrica metal·lúrgica.

El comunicat oficial atribueix l'atac a un "grup d'exploració i sabotatge" de les Forces Armades d'Ucraïna.

Ahir, almenys quinze persones van morir i 63 van resultar ferides per un bombardeig amb míssils a Kramatorsk, una ciutat que es troba a uns 100 quilòmetres al nord de Donetsk, controlada per les forces governamentals. Segons les autoritats de Kíev, més de trenta míssils dels separatistes van caure en barris residencials de la ciutat i al quarter general de les tropes ucraïneses desplegades a la zona del conflicte.

La intensificació dels combats coincideix amb les negociacions que es porten a terme al Grup de Contacte (Ucraïna, Rússia i l'Organització per a la Seguretat i Cooperació a Europa, més els separatistes) a Minsk, on avui els líders d'Ucraïna, Rússia, Alemanya i França tenen previst reunir-se per abordar un pla de pau per a l'est ucraïnès.

D'acord amb dades de l'ONU, més de 5.300 persones, entre combatents i civils, han mort en els gairebé deu mesos de conflicte armat a les regions orientals d'Ucraïna.

stats