Internacional 26/12/2010

Cuba elimina l'impost que grava les donacions de familiars residents als EUA

L'impost sobre les remeses suposava uns ingressos de 100 milions de dòlars pel govern. El 50% dels cubans rep dòlars de familiars que viuen als Estats Units.

Agències
1 min

La HabanaEl govern cubà ha eliminat l'impost sobre el dòlar amb què penalitzava les remeses que reben els ciutadans dels seus familiars residents als Estats Units.

Fins ara, els cubans que rebien dòlars de familiars procedents dels EUA havien de pagar una multa del 10% a l'hora de fer el canvi de moneda.

Es tractava d'un impost en resposta a les sancions imposades pels Estats Units als bancs internacionals que canviaven dòlars a Cuba, la qual cosa encaria les transaccions de l'illa.

L'eliminació de l'impost suposarà la pèrdua de 100 milions de dòlars per part del govern cubà, uns 76,2 milions d'euros. A canvi, però, l'executiu rebrà uns 1.000 milions de dòlars (762 milions d'euros) de la Western Union.

Aquests diners s'espera que serveixin per a reactivar la situació financera del país, que aquest any va haver de congelar comptes bancaris d'empresaris amb inversions a l'illa per culpa de la manca de divises.

Segons la BBC, les remeses familiars juguen un paper important en l'economia domèstica i les rep gairebé la meitat de la població.

stats