Internacional 29/11/2015

El papa demana unitat a la República Centreafricana per superar el conflicte

Efe
1 min
El papa Francesc visita un camp de desplaçats a Bangui. AFP

BanguiEl papa Francesc ha demanat aquest diumenge al govern de transició de la República Centreafricana i els seus ciutadans que s'inspirin en el lema del país, 'unitat, dignitat i ocupació', per superar el conflicte interreligiós que els últims anys ha costat la vida a milers de persones.

Després de reunir-se amb la presidenta de la transició, Catherine Samba-Panza, i membres del cos diplomàtic, el pontífex ha felicitat les autoritats nacionals i internacionals "pels esforços que han realitzat per dirigir el país en aquesta etapa".

Per part seva, Samba-Panza ha demanat "perdó" en nom de la classe dirigent i dels responsables del que ha anomenat "descens als inferns", en referència a la violència del seu país, i ha animat els seus compatriotes a fer el mateix després de rebre el papa.

"Tots els fills i filles d'aquest país han de reconèixer les seves faltes i demanar perdó, un perdó sincer que la seva benedicció transformarà en un nou paviment per la reconstrucció del país", ha subratllat.

stats