Internacional 06/02/2015

Denúncia contra Cristina Fernández per la mort del fiscal Nisman

Dos diputats de l'oposició creuen que la presidenta argentina encobreix el crim

Efe
2 min

Buenos AiresEl partit opositor Coalició Cívica (CC-ARI) ha presentat avui una denúncia contra la presidenta argentina, Cristina Fernández, per presumpte encobriment en el cas de la mort del fiscal Alberto Nisman, que es qualifica directament de "crim".

La denúncia, que signen els diputats Elisa Carrió i Fernando Sánchez, també va contra el secretari general de la Presidència, Aníbal Fernández, el cap de l'exèrcit, César Milani, i la procuradora general (cap dels fiscals), Alejandra Gils Carbó. Tot ells estan acusats d'encobrir suposadament la mort de Nisman, a banda de l'acusació d'intel·ligència il·legal, intromissions greus en l'exercici del poder judicial, omissió de denúncia i associació il·lícita per haver comès aquests delictes.

"Des del poder executiu s'ha alterat, de fet, l'ordre constitucional, mitjançant la implantació de pistes falses en la investigació", assegura l'escrit de la mateixa denúncia, que serà presentat demà, divendres.

Alberto Nisman, fiscal especial per a la causa AMIA (Associació Mutual Istraelita Argentina), va morir d'un tret al cap al seu habitatge, el 18 de gener, quatre dies després de denunciar la presidenta argentina per presumpte encobriment dels sospitosos iranians d'un atemptat contra la mutualista jueva AMIA, que va deixar 85 morts el 1994. Les circumstàncies de la mort encara no s'han aclarit tot, però la investigació –plena de confusions i contradiccions– apunta que va morir per un tret fet a no més d'un centímetre amb l'arma trobada al costat del seu cadàver.

L'únic imputat fins ara és Diego Lagomarsino, l'informàtic que treballava amb Nisman i que li va donar l'arma que va acabar amb la seva vida poques hores abans.

En la denúncia, els opositors donen per fet que es va tractar d'un assassinat i no d'un suïcidi, i afirmen que "s'ha d'investigar la participació, en el crim del fiscal Nisman, d'una branca de la Policia Federal".

També demana que s'investigui "la possible producció de pistes falses per part dels investigadors i l'existència d'una zona alliberada propícia per a l'homicidi del fiscal".

L'escrit de la denúncia també diu que "la Procuradora General és responsable de no haver preservat la vida d'un dels seus homes, un fiscal de la nació amenaçat, tant com la constant persecució de fiscals independents i una inadmissible pressió sobre la fiscal a càrrec de la investigació de la mort de Nisman, Bibiana Féin", segons el avança la CC_ARI en el seu comunicat.

stats