Internacional 13/02/2019

Detinguts dos espies sirians a Alemanya acusats de crims contra la humanitat

Els dos sospitosos haurien torturat milers de persones per al règim de Baixar al-Assad

Agències
1 min
Il·lustració explicativa de les tortures a Síria distribuïda per HRW

BerlínLa policia alemanya ha detingut dos sirians, exmembres dels serveis secrets del seu país, acusats de presumptes crims contra la humanitat en el bàndol de Baixar al-Assad durant la guerra de Síria, segons ha informat aquest dimecres la Fiscalia General alemanya.

Els sospitosos, arrestats ahir a Berlín i Renània-Palatinat, són Anwar R., de 56 anys, i Eyad A., de 42 anys. El primer està acusat d'haver participat presumptament en "tortures i abusos físics" entre l'abril del 2011 i el setembre del 2012, quan era responsable d'un centre de detenció del Govern del president sirià, Baixar al-Assad, a la regió de Damasc.

Eyad A., membre de l'espionatge sirià entre el juliol del 2011 i el gener del 2012, està acusat de la mort de dues persones i d'haver contribuït a la tortura i abusos físics d'"almenys 2.000 persones". "La tasca d'Eyad A. era localitzar i empresonar desertors, manifestants i altres sospitosos mitjançant controls personals", explica la Fiscalia.

L'escrit de la Fiscalia recorda que "el règim sirià va reprimir, almenys des de l'abril del 2011, de forma general i amb violència brutal les activitats de l'oposició crítica amb el govern", accions en què "els serveis secrets sirians van tenir un paper essencial ". Els dos detinguts van abandonar Síria el 2012. Les seves detencions estan relacionades amb una altra que es va practicar aquest dimarts a França, segons Efe.

stats