Internacional 04/03/2015

Una desena de morts en el naufragi d'una barca d'immigrants en aigües de Sicília

Itàlia alerta que el flux d'arribades creix un 43% respecte fa un any

Efe
2 min
Immigrants acabats d'arribar a l'illa de Lampedusa, el passat mes de febrer. ALESSANDRO BIANCHI / REUTERS

RomaEl servei de guardacostes d'Itàlia ha recuperat els cadàvers de deu persones indocumentades en aigües del Canal de Sicília després de rescatar 121 immigrants que van naufragar quan viatjaven en una nau amb direcció a les costes italianes.

El cos de salvament ha informat avui dimecres en un comunicat que el succés es va produir a la tarda d'ahir, quan el seu Centre Operatiu va rebre l'alerta des d'una plataforma petrolífera davant de les costes de Líbia, que advertia del naufragi d'una pastera a prop.

La nau italiana, que portava a bord altres 318 immigrants que havia rescatat prèviament, es va desplaçar a la zona per fer-se càrrec dels supervivents de la pastera i traslladar els cadàvers.

La Guàrdia Costanera italiana ha posat en marxa en l'últim dia un total de set operacions de rescat en alta mar per les quals han estat salvats un total de 941 immigrants que intentaven arribar a territori italià. Els supervivents són, majoritàriament, de nacionalitat siriana, palestina, tunisiana, líbia o procedents de la regió subsahariana. Entre ells hi ha més de 30 nens i més de 50 dones, de les quals una està embarassada i ha estat traslladada d'urgència a un hospital de l'illa italiana de Lampedusa.

Aquesta nova arribada d'asilats procedents de zones en conflicte de l'Àfrica i el Pròxim Orient es va produir el mateix dia en què el Ministeri de l'Interior italià va assenyalar que el nombre desembarcats en les seves costes en el que va d'any va augmentar un 43% respecte al 2014.

Així va alertar que, si continua aquest ritme, d'augment es podria sobrepassar el rècord que Itàlia va batre el 2014, quan van arribar més de 160.000 immigrants irregulars, una xifra que va multiplicar per quatre les més de 40.000 persones de l'any 2013

stats