Internacional 20/10/2012

Desenes de milers de persones protesten al Regne Unit contra les retallades de Cameron

El líder laborista, Ed Miliband, s'uneix a la participació que ha col·lapsat el centre de Londres. També hi ha manifestacions a Glasgow i Belfast

Agències
1 min
La manifestació a Londres. REUTERS

LondresDesenes de milers de persones protesten aquest dissabte tant al centre de Londres com a Glasgow i Belfast en contra de les retallades del govern de David Cameron. El líder de l'oposició, el laborista Ed Miliband, participa de la marxa a la capital del Regne Unit, on tant sindicalistes, funcionaris com professors, infermeres, bombers, treballadors i ONGs fan sentir la seva veu.

La participació de Miliband en la manifestació significa un imporant viratge de la seva estratègia, ja que el novembre del 2011 va desmarcar-se d'una gran vaga de funcionaris, tot i que tampoc la va condemnar.

Apostar pel creixement

Els manifestants demanen que s'aturin les brutals retallades i que s'aposti per una estratègia del creixement.

Les polítiques d'austeritat de Cameron estan en entredit al Regne Unit ja que, no només no ha aconseguit reduir el deute del país, sinó que, segons els analistes, està paralitzant el creixement. El país està en recessió des de finals del 2011 i, tot i que l'atur va baixar l'agost al 7,9% –per l'efecte dels Jocs Olímpics–, no hi ha indicis de recuperació econòmica.

stats