Internacional 19/02/2015

Desenes de persones es manifesten a Xile i Nova York per demanar que s'aclareixi la mort del fiscal Nisman

S'organitzen concentracions davant ambaixades i consolats argentins en solidaritat a la "marxa dels paraigües" de Buenos Aires

Efe
2 min

Santiago de Xile / Nova YorkLa marxa del silenci -que molts han batejat ja com la "marxa dels paraigües"- que va inundar ahir dimecres a la tarda el centre de Buenos Aires en homenatge al fiscal Alberto Nisman va tenir les seves rèpliques a Santiago de Xile i Nova York. Desenes de persones es van manifestar el vespre davant de l'ambaixada d'Argentina a Xile per demanar que s'aclareixi la defunció de Nisman, mort en circumstàncies sense aclarir després de denunciar la presidenta Cristina Fernández per presumpte encobriment terrorista.

La cita, que igual que va ser convocada a través de les xarxes socials, va comptar amb pancartes, banderes argentines i cants.Els assistents van protestar de manera pacífica davant de la seu diplomàtica situada a Santiago de Xile a unes vuit illes del Palau de la Moneda, seu de l'Executiu, sense que intervinguessin els carrabiners. "Jo sóc Nisman", "Prou, la veritat no es pot matar", "Des de Xile tots som Nisman" i "La nostra lluita no es suïcida", es podia llegir en els llenços i cartolines que sostenien els assistents mentre cantaven l'himne nacional d'Argentina.

Alguns d'ells van assenyalar als periodistes que la mort del fiscal Alberto Nisman tenia relació directa amb la presidenta Cristina Fernández i amb l'ocultació dels fets.

De manera semblant, desenes de persones, majoritàriament argentines, van protestar davant del consolat argentí a Nova York. En silenci i amb pancartes que també deien "Justícia", "Jo sóc Nisman", i, també en hebreu -Nova York és seu de la comunitat més gran d'argentins jueus fora d'Israel-, "Jo sóc Alberto Nisman", a la protesta van assistir mig centenar de persones, en una nit especialment freda a la ciutat.

Entre els participants, alguns d'ells amb espelmes, es trobava Celeste Plee, filla del fiscal davant la Cambra Federal de Cassació Penal, Raúl Plee, un dels companys de Nisman que han sortit públicament a recolzar l'actuació del fiscal mort.

Nisman morir el 18 de gener d'un tret al cap, en el seu habitatge, quatre dies després de denunciar la presidenta Cristina Fernández per presumpte encobriment dels sospitosos iranians d'un atemptat contra la mutualista jueva AMIA que va deixar 85 morts el 1994.

stats