Internacional 25/08/2014

El brot d'Ebola detectat a la RD Congo és diferent del de l'Àfrica Occidental

Ho ha confirmat el ministre de Salut del país, a partir de les anàlisis efectuades a l'Institut Nacional d'Investigació Biomèdica de la capital congolesa

Efe
2 min
Metges d'un hospital de Monròvia protegint-se per fer front al virus de l'Èbola. AFP

KinshasaEl brot del virus de l'Ebola detectat diumenge a la República Democràtica del Congo (RDC) és nou i diferent del que va sorgir al març a l'Àfrica Occidental, segons va anunciar dilluns el ministre de Salut del país centreafricà, Felix Kabange Numbi.

"L'epidèmia (a la RDC) no té cap relació amb la de l'Àfrica Occidental", va dir Kabange en una reunió amb els ambaixadors acreditats a Kinshasa. El ministre cita anàlisis efectuades a l'Institut Nacional d'Investigació Biomèdica de la capital congolesa. Segons el mateix Kabange, aquest és el setè brot d'Ebola que sorgeix en el territori de la RDC. L'últim es va produir a la mateixa província de l'Equador on s'ha detectat ara, al nord-oest del país. El govern del país confia en l'experiència acumulada en la resposta a les epidèmies passades per contenir l'expansió del virus.

La RDC va confirmar diumenge la presència d'Ebola al seu territori, i es va convertir així en el primer país del continent fora de l'Àfrica Occidental a anunciar casos de la malaltia des que el passat mes de març en va sorgir un brot a Guinea Conakry. Les autoritats han demanat avui suport financer internacional per fer front a l'epidèmia.

Segons Kabange, el seu govern ha aprovat una partida d'un milió de dòlars per combatre l'Ebola, com a part d'un pla global que requereix al voltant de 4,5 milions de dòlars per a posar-se en marxa. "Estem oberts a les contribucions de la comunitat tant nacional com internacional", ha declarat Kabange, que ha recordat les mancances d'infraestructura de la província de l'Equador, on s'instal·larà un centre de tractament.

El brot d'Ebola detectat al març a Guinea Conakry ha causat la mort d'almenys 1.427 persones a l'Àfrica Occidental. L'Ebola, que es transmet per contacte directe amb la sang i fluids corporals de persones o animals infectats, causa hemorràgies greus i pot tenir una taxa de mortalitat del 90 per cent.

Aquest brot és el primer que s'identifica a l'Àfrica Occidental, ja que fins ara sempre s'havien produït a l'Àfrica Central, on es troba la RDC.

stats