Internacional 04/06/2014

Detenen l'alcalde de Venècia per corrupció

Està acusat, al costat de 34 persones més, d'aprofitar-se d'un gran projecte constructiu

Efe
2 min

RomaLa policia financera italiana ha arrestat avui a l'alcalde de Venècia, Giorgio Orsoni, i a unes 34 persones més acusades de corrupció relacionada amb la construcció de 'Moisès', el sistema de dics per frenar les habituals inundacions que es produeixen a la ciutat.

Més de 300 agents de la policia financera italiana han participat en aquesta operació que ha acabat amb 25 persones arrestades i l'ordre de detenció domiciliària per a unes altres deu acusades de corrupció, malversació de fons i blanqueig de diners, a més a més de 100 investigats i la confiscació de prop de 40 milions d'euros.

Entre els que han rebut l'ordre de detenció al seu domicili hi ha l'alcalde de Venècia, del Partit Demòcrata (PD), que va ser escollit el 2010 a les files d'una coalició de centreesquerres.

Detinguts a la regió del Vèneto

Altres detinguts són els empresaris Franco Morbiolo i Roberto Meneguzzo i els regidors de la regió del Vèneto, la capital de la qual és Venècia, Renato Chisso, i Giampiero Marchese.

També s'ha enviat una petició d'arrest al Parlament per al diputat Giancarlo Galan, que va ser expresident de la regió del Vèneto i ex ministre d'Agricultura.

A l'alcalde de Venècia se l'acusa d'haver rebut prop de 110.000 euros de finançament il·legal durant la campanya per les eleccions municipals per part de la xarxa de corrupció que s'havia creat al consorci Venècia Nova, del que formaven part les empreses encarregades de la construcció d'aquesta gran obra.

Sobre Galan pesa el presumpte delicte de corrupció per haver rebut prop de 200.000 euros per part del president del consell d'administració de l'empresa de construcció Mantovani, Piergiorgio Baita, perquè accelerés els procediments d'aprovació de finançament a la seva empresa, a més a més que també es va fer reformar gratis el seu xalet.

Els advocats d'Orsoni, Daniele Grasso i Maria Romeo, van expressar en un comunicat que les acusacions "no són creïbles, ja que s'atribueixen conductes que no són compatibles amb el seu càrrec ni amb el seu estil de vida".

stats