FRANÇA
Internacional 30/10/2020

Detenen un sospitós de col·laborar amb el terrorista de Niça

Ara
2 min
Detenen un sospitós de col·laborar amb el terrorista de Niça

BarcelonaLa policia francesa va detenir la matinada de divendres a Niça un home de 47 anys sospitós d’haver “estat en contacte” amb l’autor de l’atemptat que havia tingut lloc dijous al matí a la ciutat, capital dels Alps Marítims. La premsa local precisava que una estona abans dels fets el detingut hauria entregat un telèfon a Brahim Aouissaoui, el jove tunisià de 21 anys que va matar tres persones a la basílica de Notre-Dame de la ciutat francesa amb un ganivet. Segons la investigació, Aouissaoui va arribar a Europa via l’illa de Lampedusa, el 20 de setembre, i el 9 d’octubre va desembarcar al continent, en concret a la ciutat italiana de Bari.

La següent pista sobre el seu trajecte la dona la seva família, resident al poble tunisià de Thina: en declaracions a Reuters, els seus pares asseguren que va arribar a França dimecres, en el moment àlgid de les protestes a bona part del món àrab pel posicionament públic del govern francès a favor de la publicació de caricatures de Mahoma. L’endemà, a les 6.47 h, va ser captat per les càmeres de seguretat de l’estació de tren de Niça. “Es va canviar la jaqueta i les sabates. Després va caminar 400 metres fins a la basílica de Notre-Dame. Hi va entrar a les 8.29 h”, va explicar el cap de la fiscalia antiterrorista de França, Jean-François Ricard.

Alerta màxima

A l’interior del temple, Aouissaoui va assaltar primer una dona de 60 anys, a qui va tallar el coll “fins al punt de gairebé decapitar-la”, segons Ricard. Tot seguit va atacar el sagristà de l’església, Vincent Loqués, de 55 anys, que va ser degollat. La tercera víctima va ser Simone Barreto Silva, una brasilera de 44 anys que vivia a França des de feia tres dècades.

L’atac es va produir dues setmanes després de la decapitació del professor Samuel Paty i ha commocionat de nou França, que la mateixa nit de dijous veia com el govern d’Emmanuel Macron s’afanyava a declarar l’alerta màxima antiterrorista.

stats