Internacional 17/07/2013

Detingut a Empuriabrava un presumpte terrorista turc

Les autoritats turques van emetre el 2008 una ordre internacional de detenció contra Ali Sahin, acusat de quatre assassinats

Efe
1 min

MadridLa Policia Nacional ha detingut a Empuriabrava un presumpte membre de l'organització terrorista turca Partit Revolucionari d'Alliberament Nacional-Front (DHKP-C), reclamat per les autoritats del seu país per la col·locació, el 1991, de diversos artefactes explosius i pels assassinats de quatre persones.

Segons ha informat el ministeri de l'Interior, els agents han arrestat Ali Sahin, en compliment d'una ordre de detenció internacional emesa per les autoritats judicials turques l'any 2008, per la suposada pertinença de Sahin al grup terrorista.

Sahin està reclamat, entre d'altres delictes, per la col·locació el 1991 de diversos artefactes explosius contra seus de partits polítics turcs i contra el consolat dels Estats Units i l'Associació Cultural Turc-Americana a la ciutat d'Alana, així com per l'assassinat d'un ciutadà nord-americà. Igualment, se l'acusa d'haver participat, també aquell any, en un atemptat amb artefactes explosius en una comissaria de policia, una acció que va provocar la mort de tres persones.

stats