Internacional 25/02/2015

Detinguts tres periodistes d'Al-Jazeera per enlairar un 'drone' als afores de París

No es té constància que els detinguts tinguin relació amb els polèmics aparells no tripulats que les darreres nits han sobrevolat la capital francesa

Ara
1 min
Vista aèria de la zona de la Torre Eiffel, dimarts a la nit.  GONZALO FUENTES / REUTERS

BarcelonaLa policia francesa ha detingut aquest dimecres al vespre tres periodistes de la cadena Al-Jazeera per haver enlairat un 'drone' en un parc als afores de París, segons han informat diversos mitjans internacionals com la BBC. Tot i això, no es té constància que els detinguts –que haurien al·legat estar gravant un reportatge– tinguin relació amb els polèmics aparells no tripulats que les darreres dues nits han sobrevolat la capital francesa.

L'enlairament de 'drones' està prohibit a França –que, des de l'atac a la revista 'Charlie Hebdo', continua amb el nivell d'alerta màxima pel risc d'atemptats– en zones urbanes i espais públics. Per fer-ho, cal una autorització de l'exèrcit i un permís especial per pilotar aquests aparells. En cas d'incompliment es corre el risc de fer front a una pena de fins a un any de presó i una multa de fins a 75.000 euros.

stats