Internacional 30/07/2018

Detinguts els tripulants del vaixell de la flotilla que portava provisions a Gaza

L'organització denuncia que no saben res d'ells i que Israel està vulnerant el dret internacional

Ara
2 min
Israel va interceptar diumenge un vaixell de la Flotilla, que portava provisions a Gaza.

Barcelonava interceptar aquest diumenge el vaixell 'Al Awda', de l'anomenada Flotilla de la Llibertat

Ara, segons ha explicat l'organització aquest dilluns en un comunicat, la majoria de la tripulació i els participants estan detinguts a la presó de Givon. Només dues persones han estat alliberades. "Estem molt preocupats per la seva seguretat i benestar perquè no tenim cap contacte des de les dues de la tarda. Continuem exigint que el nostre vaixell i els subministraments mèdics a bord es lliurin als seus destinataris legítims, la població civil palestina a Gaza", diu el text.

Tot i que les Forces d'Ocupació Israelianes (IOF) asseguren que la captura del vaixell es va dur a terme "sense incidents excepcionals", un dels testimonis, Zohar Chamberlain Regev, diu que en el moment de l'abordatge "soldats emmascarats van atacar les persones a bord amb pistoles Taser i els van pegar. No vam poder recollir els passaports ni les pertinences. Les informacions sobre una intercepció pacífica són falses".

Mentrestant, des de la plataforma Rumbo a Gaza reiteren que "necessiten urgentment saber els detalls dels ferits, la seva gravetat i quin tractament estan rebent". A més, afegeixen que "un atac militar contra un vaixell civil és un acte violent i una violació del dret internacional".

L'organització ha avançat que esperen que els altres dos vaixells de la flotilla –'Freedom' (Llibertat) i 'Palestine'– arribin aquest dilluns a la nit al mateix punt on va ser interceptat l''Al Awda', a 49 milles nàutiques de la costa.

Ajuda humanitària

El vaixell interceptat transporta 22 persones de 16 països i una càrrega valorada en 10.000 euros que consisteix en subministraments mèdics d'urgències, "coses bàsiques com gases, sutura i analgèsics", va explicar a Efe una de les activistes, Lucía Mazarrasa, a bordde l''Al Awda'. El vaixell porta bandera noruega i pretenia ser un regal per als pescadors de Gaza.

Per experiències anteriors, els viatgers suposaven que serien interceptats per la marina israeliana abans d'arribar a la costa. Cada estiu lel president palestí, Mahmud Abbas.

Les embarcacions van salpar d'Escandinàvia a mitjan maig i des de llavors s'han aturat a 28 ports per exigir que Israel posi fi al bloqueig de dotze anys de Gaza i obri el port

stats