Internacional 12/04/2014

Activistes pro-russos prenen el control d'una seu del ministeri de l'Interior i tres comissaries al sud-est d'Ucraïna

Agents de la policia s'han passat de bàndol sense oferir resistència

Efe
1 min

DonetskActivistes pro-rrussos radicals del sud-est d'Ucraïna han assaltat la seu del Ministeri de l'Interior a la ciutat de Donetsk i tres comissaries de policia a Slaviansk, Krasni Limán i Druzkovka, totes elles situades al sud-est del país, de majoria de població d'origen rus.

Diverses desenes d'activistes, alguns amb bats de beisbol, custodien l'entrada de la seu del ministeri, davant de la qual han instal·lat un pal fronterer rus per marcar simbòlicament el territori.

Els efectius policials que es trobaven a les dependències no només no han ofert resistència a la presa de l'edifici, sinó que fins i tot s'han passar a les files dels manifestants.

La seu del departament de l'Interior és el segon edifici governamental de Donetsk, capital de la regió homònima, que cau en poder dels activistes prorussos, després que diumenge passat prenguessin la seu del govern regional, que mantenen fins al dia d'avui. No hi ha constància que hi hagi hagut enfrontaments en les altres tres comissaries ocupades.

L'alcaldessa de Slaviansk, Nelia Shtepa, ha expressat el suport del govern local als activistes armats que han pres la comissaria de la seva ciutat. "Molts d'ells els conec, són gent nostra i exigeixen la celebració d'un referèndum. Estem tots d'acord, no m'hi puc negar", ha subratllat Shtepa. A la seu del govern local de Slaviansk s'ha hissat la bandera de Rússia.

Davant la gravetat de la situació, el president interí d'Ucraïna, Aleksandr Turchinov, ha destituït el cap del Departament del Servei de Seguretat d'Ucraïna per a la regió de Donetsk, Valeri Ivanov, ha indicat l'oficina de premsa del cap de l'Estat.

stats