Internacional 05/01/2015

Dimiteix l'inspector general de la CIA després de l'informe sobre tortures

L'agència ha afirmat que David Buckley deixa el càrrec per "perseguir una oportunitat al sector privat"

Reuters
1 min
FORATS NEGRES  Molts dels torturats als forats negres de la CIA encara estan retinguts a Guantánamo.

WashingtonLa CIA ha anunciat aquest dilluns la dimissió de l'inspector general de l'agència, David Buckley, que era el màxim responsable de les investigacions sobre assumptes interns des de feia més de quatre anys. En un comunicat, la CIA ha anunciat que la renúncia es farà efectiva el dia 31 de gener.

L'agència afirma que Buckley deixa el càrrec per "perseguir una oportunitat al sector privat". Alts funcionaris de la CIA i del Congrés dels EUA han afirmat que la seva dimissió no està relacionada amb la política o amb les seves investigacions.

Tot i així, a ningú se li escapa que l'oficina de Buckley va publicar un informe al juliol sobre una disputa entre l'agència i el Comitè d'Intel·ligència del Senat, a compte de la investigació que la Càmera alta feia sobre les tortures.

Segons l'informe de l'oficina de Buckley, alguns empleats de la CIA van "actuar de forma inconsistent" quan van donar accés als investigadors del Senat a documents sobre les polèmiques pràctiques d'interrogatori de la CIA. El director de la CIA, John Brennan, es va queixar que els investigadors del Senat no haurien hagut d'obtenir accés a aquests documents, segons explica l'informe.

El Senat va utilitzar després aquests documents per elaborar el polèmic informe en què acusava la CIA de "torturar" de forma brutal i dur la Casa Blanca a l'engany.

stats