Internacional 10/09/2015

Dimiteix el primer ministre d'Irlanda del Nord

Robinson serà reemplaçat temporalment per la seva col·lega Arlene Foster. La majoria de ministres actuals del partit també renunciaran

Ara
1 min

BarcelonaEl primer ministre d'Irlanda del Nord, Peter Robinson, ha anunciat aquest dijous la seva dimissió i la dissolució de la coalició que governava a causa d'unes declaracions de la policia al·legant que l'IRA encara existeix.

L'anunci de Robinson s'ha produït després que el partit Unionista Democràtic (DUP) sortís derrotat d'una votació extraordinària per decidir si es suspenia l'assemblea de Stormont, l'òrgan de govern del país, per iniciar converses d'emergència sobre aquest assumpte.

Robinson serà reemplaçat temporalment per la seva col·lega del DUP, Arlene Foster, i la majoria de ministres actuals del partit també renunciaran. El primer ministre havia plantejat un ultimàtum que llevat que el primer ministre britànic David Cameron, fes el possible per suspendre la votació, el Partit Unionista Democràtic es retiraria de l'executiu de Belfast.

Aquest anunci arriba un dia després que es detinguessin a Belfast tres persones per l'assassinat el passat agost de Kevin McGuigan, un exmembre de l'IRA. Entre els detinguts hi ha el polític republicà Bobby Storey.

stats