Internacional 09/09/2015

Dinamarca tanca l'autovia i suspèn els trens cap a Alemanya per frenar els refugiats

Uns 500 refugiats es neguen a ser registrats al país perquè volen demanar asil Suècia, el seu destí final

Reuters / Europa Press
2 min

CopenhaguenLa policia danesa ha tancat una autovia que uneix el país amb Alemanya aquest dimecres després que uns 300 refugiats, inclosos nens, hi hagin travessat cap al seu país. Alhora, l'empresa estatal ferroviària danesa DSB ha informat que no estan circulant els trens entre els dos països a causa dels controls excepcionals de passaports a la frontera.

Molts refugiats estan arribant a Dinamarca des d'Alemanya per arribar fins a Suècia, el país que té una de les polítiques d'asil més obertes d'Europa. Molts s'han negat a registrar-se a Dinamarca, on el govern de centredreta ha reduït els beneficis per als refugiats.

"Estem intentant parlar-hi i dir-los que és realment una mala idea caminar per l'autovia", ha explicat la portaveu de la policia, Carsten Andersen, i ha afegit que és massa aviat per dir si caldrà utilitzar la força perquè el grup abandoni la carretera. La portaveu no ha dit cap a on es dirigeix el grup. Els refugiats han abandonat una escola a la localitat danesa de Padborg, al sud, i han començat a caminar cap al nord, ha explicat la portaveu.

Dos-cents refugiats més en tres trens procedents d'Alemanya s'han negat a abandonar els vagons a la localitat danesa de Rodby, perquè tenien por de ser registrats per la policia i que això els obligués a sol·licitar asil a Dinamarca en lloc de fer-ho a Suècia. "Sabem que molts d'ells volen anar a Suècia, però naturalment no podem permetre que això ocorri", ha subratllat la portaveu policial. "Així que ara els hem demanat entaular un diàleg. Estem esperant pacientment que n'hi hagi alguns que hi accedeixin i surtin dels trens", ha afegit.

El ministeri d'Immigració danès ha assenyalat que el país intenta reduir el nombre de sol·licitants d'asil, però aquest any espera que hi arribin 20.000 refugiats, respecte dels 14.000 del 2014.

stats