Itàlia
Internacional 07/05/2012

Disparen a Itàlia a un empresari del sector nuclear

L'atac no ha sigut reivindicat però els investigadors apunten que podria tractar-se de "moviments subversius". L'empresari està fora de perill després d'haver sigut intervingut per una fractura a la tíbia

Ara
1 min
Un policia examina una motocicleta que podria haver estat utilitzada en l'atac a Roberto Adinolfi / EFE

BarcelonaEl conseller delegat de l'empresa italiana Ansaldo Nucleare –que s'ocupa del sector nuclear del grup estatal Finmeccanica–, Roberto Adinolfi, ha sigut disparat en una cama a Gènova per dues persones que encara no han sigut identificades.

Segons les primeres reconstruccions dels fets, Adinolfi sortia de casa amb el seu fill quan se li han apropat dues persones amb una motocicleta i la cara tapada pel casc. L'han disparat tres vegades a les cames amb una pistola semiautomàtica.

L'atemptat no ha sigut reivindicat, però els investigadors apunten que podria tractar-se de "moviments subversius". Per la manera d'actuar, molts italians temen que la crisi econòmica hagi precipitat de nou Itàlia cap els "anys de plom" –com es coneix l'època dels anys 70, en què la violència al carrer i la lluita armada van difondre la por a Itàlia–. Durant aquells anys es van atacar i ferir, entre d'altres, tres dirigents de la mateixa empresa.

Adinolfi, de 53 anys, ha hagut de ser intervingut per la fractura a la tíbia però es troba fora de perill.

stats