Internacional 03/06/2014

Diverses ONG demanen al G7 un pla energètic més ecològic, eficient i barat

Alguns activistes s'han disfressat de capgrossos, caracteritzats com els presidents de les grans potències, en una protesta a Brussel·les

Efe
1 min
Els activistes s'han disfressat de capgròs caricaturitzant els líders del G7, avui a Brussel·les. REUTERS

Brussel·lesLes ONG Oxfam i Amics de la Terra han demanat avui als països del G7, els més rics i industrialitzats, que adoptin un pla energètic que augmeni el pes de les energies renovables i sigui més eficient i assequible.

Els caps d'estat i de govern del G7 (Estats Units, França, Regne Unit, Itàlia, Alemanya, Canadà i Japó) es reuneixen demà i demà passat a Brussel·les per abordar la situació energètica a Europa després de la crisi russo-ucraïnesa, entre altres assumptes internacionals.

Membres d'aquestes organitzacions s'han disfrssat de capgrossos, caracteritzats com els presidents dels països del G7, en una gràfica rerpesentació de les necessitats energètiques de cada país.

Així, els caricaturitzats president dels Estats Units, Barack Obama, el primer ministre del Japó, Shinzo Abe, o la cancellera d'Alemanya, Angela Merkel, portaven les mans carregades de carbó, mentre que el president de França, François Hollande, i el primer ministre britànic, David Cameron, portaven "respiració assistida" connecatada a bombones de gas.

stats